Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Tidningar för entreprenörer

Ibland är det skönt att läsa om andras framgångar och bekymmer, så man inte känner sig så ensam som entreprenör. Vi har letat upp några tidningar som riktar sig speciellt till entreprenörer.

 

Driva Eget

driva-egetTidningen Driva Eget grundades av Anders Andersson som har pratat ekonomi med svenskarna i olika forum de senaste 30 åren. Tidningen är matnyttig, aktuell och fräsch – förutom att just Anders lyfts fram som frontfigur. Jag tycker inte att det behövs – och framför allt den yngre publiken har nog inga tydliga kopplingar till just Anders. Men tidningen i sig gillar jag skarpt. Bra artiklar, lagom blandning mellan djup och lättsam läsning och ett pris som verkar vettigt. Om du följer tidningen på Facebook har de ofta typiska introduktionserbjudanden för nya prenumeranter.

578 kr/år för 8 nr


Tidningen Entreprenör

Klockrent namn på en tidning som riktar sig mot entreprenörer. Tidningen ges ut av Svenskt Näringsliv och kostar 551 kronor per år inklusive moms,

Tidningen Entreprenördet finns rabatterade priser för medlemmar i Svenskt Näringsliv samt studerande. Tidningen innehåller 68 sidor och har en del reklam. Stilmässigt hade tidningen mått bra av lite mer marginaler – det känns som mycket information trycks in på liten yta, vilket i och för sig också får hela tidningen att kännas lite mer matnyttig. Bland innehållet hittas en bra blandning av intervjuer med entreprenörer, små snabba tips kring hur du blir en bättre företagare och en del nyheter om allt ifrån skatter till prylar.

551 kr/år för 10 nr – 68 sidor – www.entreprenor.se


Du & Co

Jag minns hur jag som nystartad entreprenör fick tag i tidningen Du & Co från Posten. Det kändes som fusk att få så mycket information – helt gratis. Spola fram tiden nästan 15 år och tidningen finns fortfarande kvar, och idag heter företaget bakom tidningen Postnord.

Innehållet är ganska ytliga artiklar och nyhetsblänkare samt några intervjuer med lyckade företagare. Jag saknar lite djupgående artiklar, men å andra sidan är tidningen helt gratis.

PLUS: Kostnaden. Svårt att bli billigare än gratis! Skön layout.

MINUS: Massor med annonser. Kass webbplats. Inte så djupgående artiklar.

Gratis för 4 nr/år – 76 sidor  – www.postnord.se

 

Tidningen Entré

Tidningen EntréOrganisationen med det lagom krångliga namnet Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning ger ut en gratistidning om entreprenörskap som kommer ut med fyra nummer per år. Artiklarna finns även tillgängliga på tidningens webbplats, och du kan ladda hem hela nummer som PDF:er. Själva webbplatsen är inte så rolig att kika på, men tidningen är snyggare. En del artiklar är så där nördigt fokuserade på entreprenörskap, och många av artiklarna går in på djupet. Ibland kan det dock bli lite väl tunga artiklar. En kombination av Du & Co och Entré är nog ganska lagom.

Tidningen är helt reklamfri, förutom att den ofta hänvisar till organisationens egna webbplats och forskning förstås.

PLUS: Gratis, djupgående artiklar.

MINUS: Kan bli lite tung läsning – ingen tidning man snabbt bläddrar igenom.

Gratis för 4 nr/år – 24 sidor – esbri.se

Written by David Elbe

David har drivit företag sedan 2003, både själv och tillsammans med andra, och är utbildad i företagsekonomi vid Linnéuniversitetet.

8 posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *